Linnakallion tuvan väki


Emäntä
on reilu kolmekymppinen etelä-suomalainen nainen, joka etsi sitä oikeaa vuosien ajan. Nettipalstojen koluamisen jälkeen koitti muutamat sokkotreffit sekä tien päältä bongattu potentiaalinen ehdokas. Vihdoin syksyllä 2013 osui ja upposi kun emäntä ja Linnakallion tupa kohtasivat. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä!

Isäntä
haluaisi purkaa vanhan katon (ja tiilirakennuksen) kaivinkoneella. Jos emännän silmä välttäisi, näin varmasti tapahtuisi. Näppärä nikkaroija ei onneksi pelkää korkeita paikkoja, joten kattoremontissa työnjako emännän ja isännän välillä on selvä.

Koiruus
Perheen koiruus yrittää parhaansa mukaan auttaa emäntää puutarhahommissa syömällä kaiken vihreän nurmikosta voikukkiin. Koiruus pidetään pihalla remmissä kiinni, sillä tapakasvatus ei ole vielä yltänyt pihalla pysymiseen asti. Ohikulkijat ovat vastustamattoman ihania.

Virallinen valokuvaaja
on emännän ystävä, joka kiersi mukana monilla mökin etsintäreissuilla. Valokuvaaja arvostaa vanhoja rakennuksia, niiden entisöintiä ja haluaa ehdottomasti emännän pelastavan tiilisen autotallirakennuksen. Voimme kiittää valokuvaajaa suurimmasta osasta blogin hienoa kuvamateriaalia.


Virallinen tapetinrepijä
on myös emännän ystävä, joka on ilmoittanut olevansa parasta remppa-apua tapetinrepimisessä tai maanmuokkaustöissä. Oletettavasti tapetinrepijä tulee olemaan myös vakituisia kesävieraita valokuvaajan ohella.

Lattiamaakari
on porukan remonttitaitoisin henkilö, joka hallitsee lähes tulkoon kaikki työmenetelmät ja materiaalit. Lattiamaakari on joutunut opastamaan jo piippu-, seinä-, katto-, sähkö- ja lattia-asioissa, noin alkuun mainitakseni. Lattiamaakari on kuitenkin modernin rakentamisen tyyppi, eikä aina halua ymmärtää emännän herkkää suhtautumista perinnerakentamiseen ja -korjaamiseen.

Virallinen kaapin paikan määrääjä
on emännän ystävä, mutta muusta väestä poiketen hän on päättänyt perustaa kotipesänsä hyvin kauas (niin kauas, että siellä on kesälläkin lunta ainakin puoli metriä). Sisustussuunnittelija eli kaapin paikan määrääjä antaa siis ohjeita pääsääntöisesti etänä.

Virallinen maalari
on emännän sisko, joka osallistetaan talkoisiin mahakummusta huolimatta. Maalarin mukana liikkuu usein myös pieni ihminen sekä karvaisia kavereita. Virallinen maalari on viime vuosina maalannut omia ja naapureiden asuntoja enemmän kuin laki sallii. Vaikka maalaaminen ei kuulemma enää kiinnosta, arvostamme kokemusta antamalla hänelle virallisen maalarin tittelin.

Virallinen imuroija
on joukon juniori, suorastaan lapsityövoimaksi laskettava talkooapulainen. Intoa riittää yhtä paljon kuin isommillakin talkoolaisilla, kunhan välillä voi nukkua päiväunia ja juoda pillimehua.

Saunamestari
on emännän isä, joka on lupautunut avustamaan saunaprojektissa. Eläkkeellä oleva remppasankari on saannut rouvaltaan kiellon rakentaa enää mitään uutta omalle mökille, joten energiaa on hyvä purkaa saunaprojektiin.

Ompelijamestari
on emännän äiti, joka lunasti osaamisalueensa mukaisen ompelijamestarin tittelin. Joutunee tittelin mukaisesti osallistua talkoisiin myös ompelukoneen kera. Joutuu toppuuttelemaan saunamestarin rakennusintoa omalla mökillä.

Tasoneuvos
Tasoneuvos aloitti mökkiorjauransa keittiötason parissa, mutta on kesän tullen siirtynyt puutarhahommiin. Iken sielunveli siis.

1 kommentti:

  1. Eksyin ihan vahingossa blogiisi, mutta olipa hyvä, että eksyin! :) Ihan uskomatonta, ihan kuin olisin lukenut kertomusta oman mökkini remontista. Minulla on itselläni 2012 hankittu punainen tupa, joka on varsinainen työleiri. Olen ottanut kuitenkin varsin löysän aikataulun, teen silloin kuin huvittaa :) (Useimmiten kuitenkin huvittaa.) Korjausrakentaminen, ja vanhan vaaliminen, on ehdottoman lähellä sydäntäni. Kammoan muovia, silloin kun on kyse vanhan korjaamisesta. Itselläni on keittiöremontti menossa ja saunarakennuksen katossa on reikä, huopa on irronnut viime vuoden myrskyissä, eli se pitäisi pikaisesti korjata. Päreet paistavat alta reilusti.

    Tsemppiä sulle remppahommiin, ja kerro vähän enemmän Linnakallion tuvasta. Kuinka vanha hän on ja minkälaista historiaa tupaan liittyy? :)

    VastaaPoista