sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Syyskuinen maalauspäivä

Kostean kesän jälkeen syyskuu yllätti lämpimällä sunnuntaipäivällä, joka tietenkin piti käyttää heti maalaushommiin. Yhden päivän aikana urakoin koko talon tien puoleisen seinään punamultamaalia uuden kerroksen.

Alalista rapsutettu ja hiottu puhtaaksi

Eniten osumaa saaneen alalistan rapsuttelin ensin puhtaaksi vanhasta maalista ja sammaleesta, jonka jälkeen hioin siitä kevyesti harmaantunutta puuta pois. Koko lista pitäisi vaihtaa uuteen, mutta en ole vielä tutustunut miten se käytännössä onnistuu (ja onnistuuko se ilman, että vuorilaudoitusta irrottaa).

Oikeanpuolimmainen osuus seinästä maalattu, eron huomaa tästä kuvata lähinnä alalistasta

Seinän maalipinta oli kohtuullisen hyvässä kunnossa, mutta nyt se ainakin on priimakunnossa ja kestää paremmin tulevan talven tuiskut. Päätyseinä on ottanut hieman enemmän osumaa vuosien varrella ja siellä ei pelkkä maalaus riitä, muutamia rimoja tarvitsee vaihtaa uusiin.

Work in progress

Valmista tuli

Nyt kestää taas muutaman talven ja kesän paremmin


Maalaamattoman päädyn ja maalatun seinän eron huomaa. Kunnostamattomasta päätyseinästä täytyy vaihtaa muutamia ulkovuorauksen rimojakin, erityisesti ikkunan alta.
Ikkunoiden ulkopokat lähtevät talven ajaksi entisöitäväksi ja keväällä saan asentaa ne paikoilleen entistä ehompina. Tämä tarkoittaa myös karmien entisöintiä, joka jää minun vastuulleni. Ensi kesänä tuvan ilme onkin sitten huomattavasti raikkaampi, uusi maalipinta, kunnostetut ikkunat ja päällä tänä kesänä uusittu katto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti