sunnuntai 2. kesäkuuta 2019

Terassin rakentaminen

Kesä on virallisesti alkanut ja tohina tuvalla totutun tapaista. Valitettavasti tämä kesäkausi alkoi ikävällä yllätyksellä, kun kiristynyt ilmajohto oli repäissyt meiltä sähköt irti ja samalla palan seinästä. Vielä korjaajaa ei ole tilattu paikalla kun on selvitelty vakuutusasioita. Sähköyhtiö ei luonnollisestikaan pääse kytkemään sähköjä takaisin ennen seinän korjaamista, joten tupa on käyttökelvoton :( Olemme käyneet päiväseltään piipahtamassa tuvalla lähinnä pihahommia tekemässä. Harmillisesti laudat ovat halkeilleet niin pahasti, ettei niitä voi enää uusiokäyttää. Lämpimät kiitokset kuuluvat kuitenkin naapureille, jotka aamuvarhain ikävästä tilanteesta meille heti ilmoittivat.

Tähän näkyyn naapurit heräsivät


Isäntä sai tänä kesänä vihdoin toteuttaa pitkään haaveilemansa terassin, josta tulikin oikein komia. Kaide rakennetaan joskus myöhemmin ja terassi käsitellään puuöljyllä lautojen hieman kuivahdettua. Tällä kertaa kaikki puumateriaali haettiin Byggmaxista, jossa tuntuu olevan paras hinta-laatusuhde puumateriaaleissa.

Mallailua, mikään ei ole vielä kiinnitetty
Terassin jalkoina käytettiin maahan kierrettäviä metallijalkoja, saunatuvan päädyssä betonilaattoja.  Terassin hinnaksi on tähän mennessä tullut (laudat, lankut, ruuvit) 390 €, terassin koko on noin 4,10 x 3,10 eli noin 12 m2. Terassin alapuolen piilottaminen laudoilla/rimoilla, terassin öljyäminen sekä kaide tulevat luonnollisesti tähän vielä päälle myöhemmin kesällä.

Sehän yltää melkein tuvalle asti

Isäntä töissä. Takana näkyy puoliksi leikattu voikukkapelto.

Katto-Kassinen ja emäntä

Näkymä naapuriin on poikkeuksellisen avoin kaadettuamme isot ruusupuskat - koristevatut eivät ole vielä ehtineet kasvaa tälle kesälle.

 Valmista tuli, ensi kerralla grillaillaan pitkän kaavan kautta ja istutaan iltaa uudella terassilla!
ps. viimeisessä kuvassa emäntä esittelee taka-alalla parasta puoltaan pihatöitä tehdessään.


1 kommentti:

  1. Oi, terassin saaminen tuntuu varmaan ihan luksukselta, kun oleskelun pinta-ala laajenee sisältä ulos näin mittavasti. Onnea ja hyviä grillailuja!

    VastaaPoista