keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Keittiösuunnitelmia

Electroluxin jääkaappi. Kuva: Gigantti.fi
Jääkaappi on nyt tilattu Gigantista. Kotiinkuljetuspäivän varasin muutaman viikon päähän, pientä maksua vastaan vievät samalla vanhan lumimiehen mukanaan. Tarkoituksena oli vielä viime hetkeen saakka tilata hieman isompi jääkaappi, mutta valitsin kuitenkin Electroluxin pienen jääkaapin pakastelokerolla. Vain 85 cm korkean kaapin saa näppärästi istutettua työtason alle alakaappiriviin. Pakastelokeroon mahtuu juuri jäätelöt ja varsinaiseen jääkaappiin muut ruoat. Juomat voi pitää kylmänä vaikka maakellarin puolella jos tila ei riitä muuten.

Keittiönkaapit ja kodinkoneet tulen sijoittamaan vanhan puusohvan paikalle. Tilaa on noin 190 cm leveydessä, joten kovin suurta keittiöyksikköä ei siihen rakenneta. Jääkaappi sijoitetaan vasempaan reunaan mahdollisimman kauas savupiipusta, sen viereen alakaapit ja oikeaan reunaan savupiipun viereen vanha kapea hella. Seinälle tulee kolme 60 cm kaappia, joista vasemmanpuoleiseen tilaa mikrolle. Keittiöpisteeseen ei tule tiskiallasta eikä astioiden kuivauskaappia. Välitilan korkeudeksi tulee noin 50 cm ja välitilan materiaali on mietinnän alla. Perinteinen kaakeli ei tunnu hyvältä, juurihan poistin puuhellan ympäriltä vanhat kaakelit ja entisestä keittiöstä muovisen kaakelijäljitelmän. Tällä hetkellä alan kallistua eniten maalattuun seinäpintaan. Oikeanlaisesta maalista roiskeet on helppo putsata pois.

Yksi olennainen osa tässä keittiösuunnitelmassa on sähkötyöt, joita täytyy tehdä jonkin verran. Kunhan kaikki keittiön vanhat seinät on purettu, on aika kutsua paikalle paikallinens sähkömies.

Toinen puoli keittiöstä tulee toimimaan ruokailu- ja seurustelutilana. Puusohva, ruokapöytä ja muutama penkki sekä vanha astiakaappi + kenties joku pieni laskupöytä muodostovat kodin sydämen tässä tuvassa! Puusohvan modailu käyttökuntoon on jo työn alla, penkit odottavat käyttöään verkkokellarissa, mutta pöytä pitäisi tehdä ja astiakaappi odottaa siirtoa vanhempieni mökillä sekä lopullista kunnostusta. Joskus vuoden 2007 tienoilla kirpputorilta ostamani astiakaappi on piinannut vanhempiani jo vuosikausia ja nyt he vihdoin pääsevät siitä eroon kun sille löytyi sijoituspaikka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti