maanantai 17. maaliskuuta 2014

Harjoitus tekee mestarin

Viikonlopun hyvän flown saattelemana jatkoin remppaa myös arki-iltana. Harjoittelin hieman Gyproc saumanauhan asentamista, rappauskorjausten tekemistä, lattian kittaamista ja oksien lakkaamista. Todellakin harjoittelin. Saumanauhan asentamisessa käytin apuna muistikuvia nettiohjeista - tasoitetta alle, nauha, tasoitetta päälle. Kuivumisen ja kevyen hiomisen jälkeen lopputuloksen laatu paljastunee.

Saumanauha, liisteröity kiinni nauhatasoitteella.

Piipun rappauksen korjaukseen käytin sementtipohjaista korjausmassaa. Paketin kyljessä luki, että tuotetta kannattaa valmistaa hyvin pieniä määriä sen nopean kuivumisen takia ja että sen käyttöaika sekottamisen jälkeen on 5-8 min. Aiheutti pientä painetta ensikertalaiselle. Jännittävä aine tuo massa tosiaan oli. Sekoitettuna kipossa se tuntui aivan vetelältä ja sitä oli erittäin vaikea saada läiskittyä pystysuoraan pintaan. Samalla sekunnilla kun se kosketti piippua, muuttui koko massan olomuoto. Aineen muokkaus tiettyyn muotoon oli joksenkin haastavaa, joten piipunkulma ei tule olemaan kovinkaan kulma. Tärkeintä on, että aikaisemmin kolhuja saanut kulma on edes jonkin verran siistitty.

Hieman karun näköinen piippu. Maali auttanee asiaa.

Muutama viikko sitten yövyin erään kaverini luona ja tuijottelin aamulla aikani kuluksi valkoiseksi maalattua paneelikattoa. Ei ollut käytetty oksalakkaa, sillä katto oli valkoinen keltaisin täplin. Halusin estää lattian läikikkyyden (huomautettakoon tässä vaiheessa, että lattia on tarkoitus maalata) käyttämällä oikeaoppisesti oksalakkaa. Lakan käytöstä sain ohjeen "laita sitä ainakin niihin oksiin, jotka näyttävät siltä, että saattaisivat pihkata". Niin, miltä näyttää uudessa lautalattiassa sellainen oksa, joka saattaa pihkata? Varmuuden vuoksi töpöttelin lakkaa joka ikiseen oksaan ja oksantapaiseen kohtaan lattiassa ja nyt minulla on hieno täplikäs lattia. Eipähän sitten tule läikkiä maalin läpi parin vuoden päästä.

Kulkukäytävä jäljellä

Valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti