keskiviikko 20. elokuuta 2014

Hiljaiseloa?

Olenko viettänyt tuvan suhteen hiljaiseloa, kun blogia ei ole päivitetty? Ei suinkaan. Asioita on tapahtunut kulisseissa runsain mitoin. Paikallisen maanrakennusfirman kanssa on sovittu tulevista vesi- ja viemäritöistä sekä pihasaunan perustusten tekemisestä. Pihasauna on myös tilattu ja se tullaan pystyttämään lokakuun alussa. Noin puolentoista kuukauden kuluttua selänpesijöitä on luvassa jonoksi asti, jos kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.



Kuva: porinpuupojat.fi

Pihasaunaksi valitsin pitkän harkinnan ja tutkailun jälkeen Porin puupoikien tuotteen, Raimon pihasaunan. Rakennuksella on kokoa 16 m2. Pidin rakennuksen klassisesta ilmeestä ja järkevästä pohjaratkaisusta. Tontille ei missään nimessä olisi sopinut pyöröhirsinen sauna, liian moderni tai vanhanaikainenkaan sauna. Saunan vieressä on erillinen huone, joka on tärkeä lisä majoituskapasiteettiin.

Raimon sauna, kuva: porinpuupojat.fi
Rakennuksessa vasemmalla puolella on löylyhuone ja pesuhuone - etummainen huone käy siis joko pukuhuoneeksi tai pesuhuoneeksi. Tilasin sen pesuhuoneena, eli sinne tulee mm. lattiaan kaadot. Ajattelin ensin poistaa etuseinän ikkunan, mutta valoisuuden sekä rakennuksen ulkoasun takia ikkuna jää paikoilleen ja teen siihen tarvittaessa jonkinlaisen näkösuojan verhosta, kalvosta tai muusta. Pesuhuone jää kuitenkin aika alkeelliseksi: penkkejä, sankoja, pyyhekoukkuja. Rakennus liitetään kunnalliseen vesijohtoon ja sinne tulee siis kylmä vesi putkea pitkin, mutta siihen luksukset jäävät. Vesi lämmitetään kiukaan yhteydessä ja sekoitetaan perinteisesti sangoissa. Saunaan tulee Harviain kiuaspaketti, johon otin vielä lisäksi piippusäiliön.

Kuva: porinpuupojat.fi






Kuva: Porin puupojat

Rakennuksessa oikealla puolella on huone, joka jää nyt täysin vieraiden majoituskäyttöön. Sinne mahtunee sänky ja joku säilytyskaluste tai pikkupöytä, kenties naulakko seinään, muttei sen kummempaa.

Tilasin saunan ns. valmispakettina, eli se kuljetetaan paikan päälle ja asennetaan eli rakennetaan käyttökuntoon asti. Paikalla pitää olla ainoastaan tasainen maa ja harkot, jotka asentaja sitten laittaa paikoilleen. Tästä eteenpäin työ on ulkoistettu puupojille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti