sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Hyvin suunniteltu, mutta vain puoliksi tehty

Sääennuste antoi myöten maalauskeikalle, joten suunnistin jo aamuvarhain kohti Linnakallion tupaa. Sudin puuttuviin seiniin puunsuoja-aineen ja aloitin varsinaisen maalausurakan edellisellä kerralla käsittelemiltä seiniltä. Maalaustyylini on sangen vauhdikas ja suurpiirteinen, joten päätin suojata reunoja ja listoja hieman maalarinteipillä, muuten valkoiseksi maalattavat kohdat saisi maalata todella moneen kertaan, jotta punaiset sutut saisi peittoon.

Maalarinteipit suojaamassa

Sehän näyttää jo ihan punaiselta
Maalasin toisen sivuseinistä ja takaseinän yhteen kertaan, kaksi muuta seinää jäivät odottamaan seuraavaa maalauskertaa. Nurkat ja listat tulevat luonnollisesti valkoisella. Jossain vaiheessa huvitin itseäni ajatuksella maalata valkopunainen talo niin, että seinät olisivat olleet valkoiset ja nurkat punaiset. Hauska idea, mutta ei tähän pihapiiriin.

Kaksi neljästä maalattu
Ulkomaalauksen lisäksi jatkoin huoneen käsittelyä. Nyt on myös huoneen etuosan seinät ja katto maalattu kuultovalkoisella. Käsi on tuskaisen kipeä katon maalaamisesta, mutta tulipahan valmista. Huoneen lattia odottaa vielä käsittelyä.

Viime kerralla Tikkurilan Supi-lattiaöljyllä käsittelemäni löylyhuoneen lattia joutui tänään testaukseen kun lämmitin vettä ja sitä roiskui lattialle. Hienosti vesi rullaili puun pinnalta pois. Viimeisenä työnä ennen lähtöä käsittelin vielä pesuhuoneen lattian kertaalleen lattiaöljyllä.

Maalaaminen on remontointihommista ehdottomasti kivointa, sillä kädenjälki tulee näkyviin nopeasti. Ehtiiköhän tähänkin hauskuuten turtua, sillä edessä on vielä runsain mitoin ulkomaalausta (yhteensä kaksi maalikerrosta) sekä saunan sisäseinien ja katon käsittely, unohtamatta tietenkään lauteita..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti