Linnakallion tuvan väki


Emäntä
on reilu kolmekymppinen etelä-suomalainen nainen, joka etsi sitä oikeaa vuosien ajan. Nettipalstojen koluamisen jälkeen koitti muutamat sokkotreffit sekä tien päältä bongattu potentiaalinen ehdokas. Vihdoin syksyllä 2013 osui ja upposi kun emäntä ja Linnakallion tupa kohtasivat. Se oli rakkautta ensi silmäyksellä!

Isäntä
haluaisi purkaa vanhan katon (ja tiilirakennuksen) kaivinkoneella. Jos emännän silmä välttäisi, näin varmasti tapahtuisi. Näppärä nikkaroija ei onneksi pelkää korkeita paikkoja, joten kattoremontissa työnjako emännän ja isännän välillä on selvä.

Napero
Talvella 2018 tuvan väkeen liittynyt napero ei toistaiseksi ole osallistunut remontointiin, mutta aivopesu on jo aloitettu. Päiväunet voi hyvin ottaa testatusti sirkkelin laulaessa ja naulapyssyn napsuessa.

Koiruus
Perheen koiruus yrittää parhaansa mukaan auttaa emäntää puutarhahommissa syömällä kaiken vihreän nurmikosta voikukkiin. Koiruus pidetään pihalla remmissä kiinni, sillä tapakasvatus ei ole vielä yltänyt pihalla pysymiseen asti. Ohikulkijat ovat vastustamattoman ihania.

Virallinen valokuvaaja
on emännän ystävä, joka kiersi mukana monilla mökin etsintäreissuilla. Valokuvaaja arvostaa vanhoja rakennuksia, niiden entisöintiä ja haluaa ehdottomasti emännän pelastavan tiilisen autotallirakennuksen. Voimme kiittää valokuvaajaa suurimmasta osasta blogin hienoa, vanhempaa kuvamateriaalia.


Saunamestari
on emännän isä, joka on lupautunut avustamaan saunaprojektissa. Eläkkeellä oleva remppasankari on saannut rouvaltaan kiellon rakentaa enää mitään uutta omalle mökille, joten energiaa on hyvä purkaa saunaprojektiin.

Ompelijamestari
on emännän äiti, joka lunasti osaamisalueensa mukaisen ompelijamestarin tittelin. Joutunee tittelin mukaisesti osallistua talkoisiin myös ompelukoneen kera. Joutuu toppuuttelemaan saunamestarin rakennusintoa omalla mökillä.

Svärfar
Naimakauppojen myötä tuvan porukkaan liittynyt Svärfar arvostaa vanhaa rakennuskantaa jopa emäntää enemmän, sillä hän taitaa olla ainoa, jonka mielestä pelottava maakellari on pelastamisen arvoinen. Svärfar on taitava ja innokas nikkaroitsija.

Svärmor 
on erikoistunut puutarhahommiin. Rikkaruohot katoavat pihalta kuin itsestään (jokaisen laiskan puutarhan omistajan unelma-anoppi siis), jos Svärmor ehtii vapaalle Naperon hoitamiselta.

1 kommentti:

  1. Eksyin ihan vahingossa blogiisi, mutta olipa hyvä, että eksyin! :) Ihan uskomatonta, ihan kuin olisin lukenut kertomusta oman mökkini remontista. Minulla on itselläni 2012 hankittu punainen tupa, joka on varsinainen työleiri. Olen ottanut kuitenkin varsin löysän aikataulun, teen silloin kuin huvittaa :) (Useimmiten kuitenkin huvittaa.) Korjausrakentaminen, ja vanhan vaaliminen, on ehdottoman lähellä sydäntäni. Kammoan muovia, silloin kun on kyse vanhan korjaamisesta. Itselläni on keittiöremontti menossa ja saunarakennuksen katossa on reikä, huopa on irronnut viime vuoden myrskyissä, eli se pitäisi pikaisesti korjata. Päreet paistavat alta reilusti.

    Tsemppiä sulle remppahommiin, ja kerro vähän enemmän Linnakallion tuvasta. Kuinka vanha hän on ja minkälaista historiaa tupaan liittyy? :)

    VastaaPoista