sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Talvilevolla

Alkuperäinen blogikirjoitukseni oli jäänyt vahingossa luonnoksiin julkaisemattomaksi, joten se tulee julki nyt vähän myöhässä - ja lyhennettynä.

Linnakallion tupa laitettiin tänä vuonna talvilevolle melko aikaisin, syyskuun lopulla. Kylmillään olevasta mökistä katkaistiin sähköt, vesi, kaikki ruoka ja muu mahdollisesti jäätyvä tarpeisto tuotiin kotiin. Kaikki liikkuvat sähkölaitteet (eli levysoitin ja akkuporakone) muuttivat myös kaupunkiasuntoon talveksi. Kun mökki varustuksineen on yksinkertainen, on se talvilevolle asettaminen myös helppoa.

Jälkikirjoitus

Eihän se sähköjen katkaiseminen nykypäivänä olekaan niin helppoa. Pääkytkimestä virran pois vääntäminen ei ollut paikallisen sähköyhtiön makuun. Loppuvuonna sain perinteisen kirjeen sähköyhtiöstä, että sähköt on katkaistu väärällä tavalla. Etäluettavassa mittarissa on omat jipponsa, jolla se pitää laittaa talvilevolle. Asiaa selvittääkseni soitin sähköyhtiön asiakaspalveluun ja keskustelin tovin asiasta henkilön kanssa, jolla oli ilmeisesti jäänyt aikoinaan kesken aurinkoinen asiakaspalvelu -kurssi. Joulun välipäivinä kävin näppäilemässä etämittaria (joskaan ohjeet eivät toimineet ja niistä puuttui kokonaan osuus, miten mittarin saa keväällä taas päälle). Nyt mökki saa lepäillä rauhassa kevääseen asti, silloin alkaa taas vilinä ja vilske työmaalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti