sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Haussa pihasauna

Linnakallion tuvan vanha tiilirakennuksessa oleva sauna on vuosien varrella muuttunut täysin käyttökunnottomaksi. Jo ostovaiheessa oli selvää, että saunaa ei yritetä pelastaa, vaan hankintalistalle merkittiin pihasauna. Aloitin sopivan pihasaunan etsimisen ystäväni Googlen avulla. Vaihtoehtoja on todella paljon ja niiden vertailu on huomattavan vaikeaa. Koska Linnakallion tupa ei ole perinteinen kesämökki, eikä se sijaitse veden äärellä, olen kallistumassa perinteisten pyöröhirsisten saunojen sijaan hieman modernimman tyyliseen saunaan.

Porin puupoikien saunat ovat tyylikkäitä ja verkkosivut ovat kohtuullisen selkeät. Pohjaratkaisu miellyttää (saunan lisäksi tilava pukuhuone, kiva terassi) ja sauna on tyylikäs. Isoimpia kysymysmerkkejä ovat eristeet, rahti ja asennus sekä perustusvaatimukset. Pisteet menee myös porilaisten tyylille myydä: Raimon Saunat - ja selänpesijöitä riittää jonoksi asti.

Kuva: Porin Puupojat - Raimon sauna 12 m2


Jalotakan pihasaunaa myy Suomessa useampi yritys. Jalotakan saunassa on myös kiva pohjaratkaisu (saunan lisäksi tilava pukuhuone, ilman terassia).

Kuva: Tulisijatarvike - Jalotakan pihasauna
Jotain todella erilaista, mutta rinnetontille sopivaa olisi holvisaunat. Jotenkin tiilirakennuksen ongelmat ovat niin voimakkaasti mielessä, että tällaista en taida edes harkita. Omissa mielikuvissa holvisauna muistuttaa pelottavalla tavalla hautakammiota.

Kuva: Tulisijatarvike - Holvisauna
 Satawoodilla olisi myynnissä erittäin sympaattisia mökkimallisia saunoja. Minkäänlaisia hintatietoja ei netissä kuitenkaan ole, joten oletan näiden olevan liian kalliita olemattomalla budjetilleni.

http://www.satawood.fi/wp-content/uploads/2013/09/01_Mansikkapaikka.jpg
Kuva: Satawood - Mäntyranta
Keskisen naapurilla, Pihatuurin yrittäjällä on muutamia oikein potentiaalisia saunamalleja mallistossaan. Pihasauna 15 -mallissa on toimiva pohjaratkaisu ja mukava iso terassi.

http://pihatuuri.fi/images/stories/perho15.jpg
Kuva: Pihatuuri - Pihasauna 15

 Samaisella toimijalla on myynnissä myös moderni pihasauna. Molemmat Pihatuurin saunat toimitetaan valmiiksi kasattuna ja löylyvalmiina! Saunamalleihin olisi helppo myös tutustua myymälän yhteydessä, jos sattuisi liikkumaan lähiaikoina Tuurin suunnalla.

http://pihatuuri.fi/images/stories/perhomod.jpg
Kuva: Pihatuuri - Moderni pihasauna

Lisäksi Netraudassa on myynnissä lukuisia tyylikkäitä ja toimivia Kontio-saunoja, mm. oheisen kuvan Kirsikka-sauna. Kontio-saunat eivät kuitenkaan ole niin avaimet käteen -paketteja kuin muut saunat, sillä niissä ei  ole mm. kiuasta / piippua jne, joka tekee vertailusta hieman haastavaa. Muuten Kontio-saunojen toimitussisältölistat ja pohjakuvat ovat kyllä parhaimmistoa!

Kuva: Netrauta - Kontion Kirsikka-sauna
Tilailin muutamilta toimittajilta esitteitä ja kyselin lisätietoja hinnoista, rahdeista ja asennuksista. Joulun välipäivät varmasti sotkevat asiakaspalvelua, joten palailen asiaan kun olen saanut kartoitettua pihasaunatarjontaa lisää.

2 kommenttia: