tiistai 31. joulukuuta 2013

Mitä tehdä tiilirakennukselle?

Tiilirakennuksen kunto on huono. Todella huono. Seinät ovat pullistuneet, halkeilleet ja osittain lähes sortuneet. Rakennuksen sisämateriaalit ovat homeessa, eikä siitä saa käyttökelpoista muuta kuin muuraamalla rakennuksen kokonaan uudestaan. Rakennus on osittain maan sisällä rinteessä. Haluaisikohan joku muurata tästä itselleen varaston/autotallin/saunan/piharakennuksen tai muun, jos laitan rakennuksesta ilmoituksen "annetaan purettavaksi ja pois siirrettäväksi"? Vai tilaanko bulldozerin paikalle ja rupean lajittelemaan purkujätettä kaatopaikalle vietäväksi?

Tiilirakennuksen strategiset mitat ovat noin 5 m x 7 m. Rakennuksessa on autotalli, sauna+pesuhuone, asuinhuone, kerrosluku 1,5. Rakennusaika n. 1940-luku, perusta kivi/betoni, runko tiili, harjakatto huopaa.

Tiilirakennus tieltä kuvattuna. Isot puuovet johtavat entiseen autotalliin, jonka takana on iso sauna. Yläkerran ikkunat ovat asuinhuoneen ikkunat.

Lähikuva paljastaa kivoja halkeamia seinässä.

Rakennus sivulta kuvattuna. Pienet ikkunat ovat autotallin ikkunoita. Hämeenkoskella ei muuten enää ole lunta, kuvat on otettu joulukuun alussa.

Rakennus kuvattuna takaata. Sisäänkäynti asuinhuoneeseen, jota ennen pieni eteinen. Eteisessä säilöttynä tällä hetkellä heteka, toisella puolella pari komeroa. Asuinhuoneessa on porin matti, eli myös yhteys savupiippuun.
Tiilirakennus on niin sympaattisen näköinen, että siihen alunperin ihastuinkin ja sen kautta muistin juuri tämän mökin myynti-ilmoituksen. Osaaminen, aika, raha eivät kuitenkaan riitä minulla tämän rakennuksen pelastamiseen. Mitä tehdä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti