sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Talkoopäivä

Eilen oli kuulemma talkoopäivä, jolloin kuka tahansa voi järjestää talkoot. Seuraava Talkoopäivä järjestetään taas toukokuussa 2015. Ajattelin kuitenkin järjestää muutaman talkoopäivän ennen sitä, kysymättä virallisen Talkoopäivä-tahon lupaa. Päivän yllättäjä oli rakas Golf plus, joka toimi suuren remonttiauton virassa. Ostin valokatteen Järvelän raudasta, jotta en joutuisi koko matkaa kotoa ajamaan takaluukku avoinna valokate sieltä ulos sojoittaen. Valokate taipui kuitenkin rullalle ja kun sen asetti oikein auton päästä päähän, mahtui takaluukkukin juuri kiinni. Järvelän rauta on pieni rautakauppa mökkimatkalla, Järvelän kylässä. Lauantaiaamuna siellä oli töissä valehtelematta ainakin 10 henkilöä, oli siellä asiakkaitakin runsaasti. Sesonkiaika ja ymmärtävät asiakaspalvelun päälle, aika hienoa!

Valokatteen etuosa
Remontti alkoi kaapinjalkojen kiinnittämisen ja puusohvan maalaamisen parissa. Myös kattolampun kiinnitys onnistui unohtuneesta suojakuvusta huolimatta. Arvion mukaan sen lisäys tulee tapahtumaan joskus 2017, kun sotkuinen yläosa rupeaa todella ärsyttämään, nythän lamppu kuitenkin toimii. Lamppu on viettänyt viime vuodet verkkokellarissa ja kolme viidestä hehkulampusta oli entisiä. Olikos se nyt niin, että hehkulamppuja ei enää myydä lainkaan?

Kattolamppu, ilman suojakupua
Keittiön alakaapit mallattiin paikoilleen, jonka jälkeen ne kiinnitettiin kiskolla seinään. Jääkaapin pistoketta varten leikattu reikä osui kohdilleen, mutta sen kohdalla meinasi käydä ajatuspieru. Koska alakaapit ovat kiinni seinässä ja niiden päälle tulee työtaso, joka kiinnittyy myös seinään, ovat ratkaisut melko kiinteitä. Nythän jääkaapin sähköjohdon saa helposti otettua pois seinästä, esim. talven tai pidemmän mökkitauon ajaksi. Mutta - eihän jääkaappia saa otettua omasta kolosestaan pois, sillä sen johto ja pistoke eivät tietenkään mahdu alakaapin ja seinän väliin jäävästä pikkiriikkisestä raosta. Onneksi erhe huomattiin tässä vaiheessa ja johtoa varten porattiin reikä kaapin vasempaan kylkeen, josta sen voi tarvittaessa pujottaa pois. Tästä ratkaisusta en huomannut ottaa kuvaa.

Rungot paikoillaan, roskikset asennettu. Jääkaapin johto tulee kuvassa edelleen kaapin takaa.

Laatikot, hyllyt ja ovet paikoillaan.
Kuten kaikkialla tuvassa, oli työtasossa hieman työstettävää. Ystävällinen työkaverini leikkasi sen minulle aikaisemmin sirkkelillä oikeaan mittaan (kiitos EP!), mutta tuvalla tasoa piti vielä viilata puoli senttiä etureunasta pois ja takanurkkaan tehdä parin sentin kolo sähköjohtoja varten. Leikkauspintaan myös tehtiin silikonilla ohut pinta, joka toivottavasti ehkäisee kosteuden pääsyn levyn sisään. Talkooapuni kunnostautui erityisesti työtason viilailussa ja saikin ansiokkaasta työstään tittelin Tasoneuvos.

Työtaso työstettävänä

Virallinen valokuvaaja teki hienot suunnitelmat liesituulettimen kiinnitämiseksi ja näitä ideoita seuraten kiinnittäminen onnistui kohtuullisen vähin kirosanoin. Liesituuletin kiinnitettiin ylläolevaan kaappiin pienin pultein ja liesituulettimen sähköjohtoa varten Tasoneuvos porasi reiän. Kadonneet käyttöohjeetkin löytyivät sopivasti kiinnittämisen jälkeen, eikä suurta vahinkoa ilmeisesti päässyt käymään, vaikka työ tehtiin ilman niitä.

Liesituuletin asennettu ja toiminnassa
Työtason paikoilleen asentaminen ja kiinnittäminen tehtiin taas vatupassin avulla ja pientä keikkumista oli havaittavissa. Jääkaapin yläpuolelta taso kiinnitettiin seinään kahdella kulmaraudalla ja jääkaapin päällekin jäi suositeltava ilmarako. Taso on nyt tukevasti kiinni, mutta silikonitiivistäminen jäi vielä seuraavaan remppakertaan.

Valmiilta näyttää jos ei huomaa puuttuvia tiivisteitä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti