tiistai 28. huhtikuuta 2020

Liian tarkkaan laskettu materiaalimenekki

Jatkoimme kattoremonttia purkamalla puuliiterin katon toisen sivun sekä asentamalla siihen myös raakapontin. Olemme tarkoituksella laskeneet kaikki materiaalit mahdollisimman niukasti, jotta tämän jälkeen ei jäisi ylimääräistä materiaalia nurkkiin pyörimään. Kaksi lautaa jäi katosta puuttumaan, mutta onneksemme omasta lautapinostamme löytyi ne kaksi puuttuvaa raakaponttia. Olimme kyllä molemmat vahvasti sitä mieltä, että tuvan kattoremontista ei jäänyt yhtään raakaponttia yli. Onneksi lautapino (joka on aivan järkyttävän suuri) tarkistettiin ennen rautakauppaan rientämistä!


Katon takapuoli purettu. Kattotuolit ovat kohtuullisen hyvässä kunnossa, vaikkakin harvinaisen vinot.


Puupohja valmis. Etualalla sojottava nurkkalauta on tarkoituksella otettu irti.

Samaan tapaan olemme laskeneet myös muun materiaalin menekin, jottei kaikki varastotila menisi tämän jälkeen kattotarvikkeisiin. Saatamme joutua tekemään ylimääräisen kauppareissun vielä reunapeltien tai kattohuopien takia, mutta toivotaan parasta.

Maalaushommia

Kattoa tehtiin koko perheen voimin
Kylmästä säästä johtuen en jatkanutkaan viikonloppuna terassin käsittelyä. Sen sijaan kattohommien lisäksi ehdimme aloittaa nurmikon poistamisen syreeniaidan juurelta, keittiö siivottiin talven (ja hiirien) jäljiltä ja myös tänä viikonloppuna puretut kattolaudat pätkittiin polttopuupinoon.

Saimme myös mukavia vieraita, kun mummi ja vaari poikkesivat tuvalla. Koronaohjeiden mukaisesti vaihdoimme kuulumisia vain ulkona turvavälit huomioiden.

Tarkoituksena on oikeasti tänä kesänä myös nauttia tuvalla olemisesta; grillailla, saunoa ja loikoilla paljussa. Osittain tämänkin takia olemmekin ahkeroineet työleirillä nyt erityisen ahkerasti. Näin kylmillä säillä tuvalla yöpyminen ei vielä houkuta, mutta remonttia on hyvä käydä tekemässä päiväseltään.

Vappupäivä pyhitetään serpentiineille, simalle ja munkille, mutta eiköhän sen jälkeen jatketa reunapeltien ja huopapalojen asentamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti