maanantai 27. kesäkuuta 2022

Värikkäitä juhannusvieraita


Juhannusta 22 vietettiin ennätyshelteessä. Lämpötila oli hyvinkin 30 astetta koko juhannuksen ajan, joten kovin kummoisia aktiviteetteja ei siinä lämmössä jaksanut. Jäätelöä tuli syötyä ja grilliruokaa herkuteltua.

Juhannusruusu kukki täydelliseen aikaan

Juhannusaattona pihapiirissämme oli vieraina närhipoikue. Tätä pientä pesuetta ei voinut olla huomaamatta. Ne pyrähtelivät puusta toiseen, maasta puuhun ja koko ajan tätä liikehdintää säesti erittäin kovaääninen äännehdintä. Huvittaa lintuoppaan kuvaus: "Laulu on hiljaista ja kuuluu vain lähelle. Laulua kuulee harvoin, lähinnä alkukeväällä.". Laulua se toki ei ollutkaan, poikaset vain kerjäsivät ruokaa ja lensivät emon (tai isukin / molempien) perässä erittäin vaativasti. Yhteensä lintuja oli 5 tai 6. Koskaan eivät kaikki ihan samassa paikassa olleet, joten ihan varma en määrästä ole. 

Wikipedian mukaan: Närhi voi rakentaa pesänsä myös rakennuksen seinustalle tai kalliojyrkänteen hyllylle.
Mahtaako tämä poikue olla kotoisin Linnakallion joltain "hyllyltä"?

Välillä linnut pyrähtivät naapurin puolelle, mutta palasivat aina meidän pihalle. Juhannuspäivänä vieraat olivat kadonneet muille apajille eikä näitä ihanan värikkäitä lintuja enää ollut. Onneksi sain ihailla niitä koko juhannusaaton ajan!

Valitettavasti kuvat eivät ole kummoisia, sillä juuri juhannuksena olin jättänyt ns. lintuputkeni eli telezoomin kotiin ja käytössä oli ainoastaan laajakulmaobjektiivi.Purkutyömaan tarkastus käynnissä


Purkutyömaalla ei kovin paljon tapahtunut helteestä (ja juhannusrentoutumisesta johtuen). Asuinhuoneen muovimatto poistettiin sekä sen alla ollut ohut levy, lattialaudat ja lasivilla sekä purueristeet. Jossain välissä rakennusta on siis remontoitu ja painuneen purun päälle oli lisätty lasivillaa. Juhannuksen aikana kaupaksi menivät myös kaksi ikkunaa. Seuraavaksi täytyy laittaa myyntiin Porin Matti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti