tiistai 25. kesäkuuta 2024

Makulatuuria ja Uulaa pintaan

Makulatuuripaperin tai makulatuuripahvin kiinnittäminen sujui yllättävän kivuttomasti. Keitin itse (!!!) vehnäjauholiisterin ohjeella 1 litra vehnäjauhoa ja 9 litraa vettä - tai tarkemmin ottaen kolmasosaan jaetulla reseptillä, sillä ei meillä ole noin isoja kattiloita. Jauhoja oli siis 0,33 l ja vettä 3 litraa. Tein liisteriä tällä ohjeella pari kattilallista ja kippasin liisterin jäähtymään ämpäriin. Keittovaiheessa sekoitin liisteriä varmuuden vuoksi koko ajan. Hyvin toimi, oli helppoa ja edullista! Makulatuuripaperit kävin ostamassa Suomen laatumaalit -kaupasta.

Viimeinen vuota tapetointipöydällä

Aloitimme makulatuurin laiton tarkoituksella niistä seinistä, joihin tulee tapetit, eli vielä toinen kerros. Hyvä näin. Vettymisestä huolimatta makulatuuri kutistuivat seinällä noin millimetrin jättäen paperien väliin pienen raon kuivuttuaan. Tämän tiedostettuamme teimme puskusaumojen sijaan limisaumat niihin kahteen seinään, jotka maalataan. Liisteriä levittäessä pidin vuodan alla aina kaksi muuta vuotaa, jotka toimivat "sivusuojina" ja sanomalehdet vuodan päädyissä. Kuvassa on meneillään vika vuota, jolloin alla oli enää pelkkää sanomalehteä.



Lattian maalasin Uulan puulattiamaalilla (puolihimmeä), Naava-sävyllä sävytettynä. Samalla maalilla on maalattu aikoinaan myös keittiön lattia. Tykkään Naavan-harmaan neutraalista, mutta hieman lämpimästä sävystä. Lattia maalataan vielä toiseen kertaan, jotta lopputuloksesta tulee mahdollisimman peittävä.


Uulan puulattiamaali on helposti levitettävä maali, vaikkakin siinä on melkoisen voimakas haju. Se ei ole ehkä maaleista halvin, mutta pidän sen koostumuksesta ja keittiön lattiassa se on kestänyt todella hyvin. Puolihimmeä maali on todella mattapintainen, eli liukkaan ja kiiltävän pinnan vastakohta suorastaan. Kuvissa maali on juuri levitetty ja se on märkää, joten värisävy on todella kaukaisesti vain suuntaa antava. Uulan puulattiamaalia myyvät mm. RTV:t.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti