maanantai 3. kesäkuuta 2024

Vuosi 2023 tiivistettynä (osa 1)

Viime vuosi oli töissä tavallista kiireisempi ja rankempi, joten pidin kesällä tarkoituksella digitaukoa mahdollisimman paljon. Tietokoneen välttely tarkoitti myös blogin jäämistä pienelle tauolle. Hyvänä tarkoituksena oli tehdä päivitykset myöhemmin syksyllä, mutta niin ne vain jäivät työ- ja opintokiireiden jalkoihin. Nyt tiivis katsaus tuvan kesään 2023 kolmessa eri päivityksessä.

Kesän 2023 suurin juttu oli ehdottomasti koko pihan muokkaus ja myllerrys!

Aloitimme pienestä, vanhan maakellarin purkamisesta ja sitä ympäröivästä epämääräisen pusikon raivaamisesta. Tähän oli ihan käytännön syykin - naapuri rakensi autotallin ja olisi ollut kohtuutonta jos tämä ryteikkö olisi ollut vielä silloin paikallaan.

Isoimmat pensaat ja puskat jo kaadettu

Maakellarin jäänteet purettu

Seuraavana oli vuorossa koko kesää leimannut projekti, kaivinkoneen vuokraus ja pihan muokkaus. Loppukesä (joka oli kuiva) mentiinkin sitten polviin asti mullassa koko ajan kun koko piha oli pelkkää multaa.


Kaivinkoneella muokattiin vanhan saunan paikkaa sekä yläpihaa

Ennen

Jälkeen

Maakuormia tuli monta, jotta monttu saatiin täytettyä

Innokas apuri

Multaa päälle

Pihaan tehtiin pengerrystä, jonka avulla sinne saatiin hieman tasaista aluetta. Aitaa jatkettiin.

Nurmikko istutettiin jo viime vuonna ja kastelua riitti, sillä kesä oli melkoisen kuiva. Siitä huolimatta koko kesä meni aivan multaisissa merkeissä ja viimeistelyhommia riitti - ja niitä riittää vieläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti