perjantai 7. maaliskuuta 2014

Ikkunalautoja

Vietin talvista vapaapäivää mökkirempan parissa, apunani saunamestari ja ompelijamestari. Mökkitunnelma oli taattu kun päivä alkoi moottorisahan kauniilla äänellä. Muutamassa minuutissa vanha sähkötolppa oli kaadettu ja pätkitty. Eipähän ole enää vaaraksi kenellekään.

Sähkötolppa kaadettu

Tänään koitti odotettu päivä kun Taloon.com verkkopalvelusta tilatut lattialaudat saapuivat tuvalle. Pientä vääntöä oli Taloon.comin asiakaspalvelun kanssa siitä, voidaanko toimituspäivä sopia vai ei, mutta lopulta se onneksi onnistui. Olisi ollut kovin ikävä säilyttää erikoiskuivaa lattialautaa ulkona. Toimitus tuli ajallaan ja näppärä kuljetusmies nosti lautakuorman pihaan.



Laudat olivat juuri sen pituisia, etteivät ne taipuneet sisään eteisestä. Niinpä kamarin päätyikkuna piti irroittaa/avata ja laudat tuoda sisään sitä kautta.

Ikkuna toimii paremmin kuin ovi, toisinaan

Yhteistyöllä ne saatiin sisälle kasattua ja nyt ne odottelevat lämpöpatterin vieressä lattiamaakarin saapumista tuvalle.

Laudat odottamassa vuoroaan
Päivän työlistalle kuului myös riveen laittaminen hirsien väliin sekä keittiön kaappirunkojen kokoaminen.

Saunamestari kokoamassa kaapin runkoa
 
Riveen laittamisessa paras tekniikka tuntui olevan seuraava: muotoile riveestä pitkulainen soiro, jota hieman kierrät, lastalla (tai riveraudalla jos sellainen on) työnnä rivettä sen ylä- ja alareunoista niin tiukkaan kun hirsien väliin saat. Neulahuovutusta muistuttavalla tökkimistavalla riveen tuntui saavan paikoilleen melko tiukasti. Riveen laittamiseen ei löytynyt kovin selkeitä toimintaohjeita netistä, joten piti hieman harjoitella. Roseborgista ostamani putsattu puuvillarive osoittautui todella toimivaksi ja helpoksi käsitellä. Suosittelen.

Ompelijamestari tilkitsemässä hirsiseinää


Siistiltä näyttää kun jokaisessa raossa on samaa materiaalia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti