perjantai 6. kesäkuuta 2014

Kierrätys kunniaan

Sain tänään mukavaa postia kunnalta, rakennusluvan pihasaunaa varten. Valmistelut voivat nyt toden teolla alkaa. Ensimmäisenä pitää löytää muutama luotettava ja edullinen urakoitsija. Olen pyytänyt pari tarjouspyyntöä maanrakennustöistä vesi- ja viemäriputkia sekä saunan perusteiden tekemistä varten, lisäksi odotan tarjouksia alitustöistä. Pihasauna on tarkoitus liittää kunnalliseen vesi- ja viemäriverkostoon, tupaan putkia ei kuitenkaan vedetä. Saunarakennuksenhan ehdin jo valita aiemmin - selänpesijöitä kun on luvassa jonoksi asti.


Remontin edetessä olen myynyt Tori.fi-palvelun kautta pois mökin vanhoja huonekaluja ja muita tavaroita, viimeisenä oranssin maton. Tienaamaan en ole päässyt, mutta pidän kierrättämisen ideasta. Siskoni perheellä on edessä vanhan rakennuksen purkaminen ja myynnissä olisi nyt mm. kaksi erittäin näyttävää kaakeliuunia ja muuta vanhaa materiaalia. Saatan käydä irroittelemassa itselleni talosta hieman puumateriaalia kesähuonetta varten. Rahallinen säästö ei ole mielessä puupaneleiden ja lautojen suhteen, mutta vanhan materiaalin uudelleen hyödyntäminen tuntuu ajatuksena hyvältä.



Kaakeliuunin ilmoitus Rakentaja.fi-sivustolla. (päivitetty 25.6. - poistettu toinen linkeistä)

Sain pyytämääni tunnistusapua Puutarhurilta, kuorokaverilta ja Ompelumestarilta. Pihalle kasvanut metsä lienee japanintataria tai jättitataria. Kyseessä ei ole myrkyllinen kasvi, mutta ilmeisen innokkaasti leviävä lajike. Kiitokset tunnistusavusta!

Tatariksi tunnistettu pihakasvi

1 kommentti:

  1. On aina innostavaa, kun maanrakennustyöt alkavat. Silloin tietää että nyt alkaa käytännössä jotain tapahtua. Meillä on juuri urakoitsija etsinnässä tekemässä suuntaporausta meidän tontillemme. En malta odottaa, että näkee lopulta valmiin lopputuloksen.
    https://www.maarakennus-jussila.fi/suuntaporaus

    VastaaPoista