tiistai 3. kesäkuuta 2014

Paskamainen projekti, osa 1

Siellä se on nököttänyt pihan perällä jo vuosikymmeniä, perinteinen puucee. Huopakatto oli lähes romahtanut, seinät ovat perinteisen harvat ja alareunoista täysin lahot, maali rapissut pois. Edellisen omistajan aikana tehdyt uudet sisustat on rakennettu reilusti vinoon. Helpointa olisi ollut purkaa koko hökkeli ja rakentaa uusi tilalle, mutta jostain syystä vanhan korjaaminen tuntui vielä projektin aluksi hyvältä idealta. Ei tunnu enää.

Puucee ennen aloitusta. Kuvaan pääsi myös upouudet tikkaat.

Puuceen katto näkyvissä. Purkutyöt on jo aloitettu, tilanne ei ollut ihan näin paha aluksi.
Puuceen korjaus aloitettiin purkamalla katto ja osa sisärakenteista sekä kaivamalla suotonestesäiliölle kuoppa. Kuopan lopulliseksi syvyydeksi tuli arviolta "puolimatka kohti Kiinaa" ja sitä kaivettiinkiin useaan otteeseen. Seuraavaksi puuceen sisään nostettiin katon kautta Biolanin kompostikäymälä, jonka jälkeen alkoi mielenkiintoinen improvisaatiokorjaus.

Lähes koko katto purettu, toinen kakkosnelosista hieman hapero ja koko rakennus täysin vino. Emännän tiukka ilme kertoo epätoivon määrästä.

Biolan paikoillaan ja suorassa, vanhat sisärakennelmat "aavistuksen" vinossa.
Pöntön ympärille päätettiin rakentaa lastulevystä, ainoasta saatavilla olleesta materiaalista, taso. Ratkaisu ei ole kovin lopullinen eikä kestävä, mutta jos nyt edes pari kesää toimisi, niin se riittäköön.

Emäntä viimeistelee mallia, vieressä pahvista valmistetut mallikappaleet. Opit saatu Lattiamaakarilta.
Lastulevyn ja vanhojen rakenteiden vinous aiheuttivat oman haasteensa, mutta pienellä kiilapalalla kosmeettiset haitat saatiin kuriin.

Lastulevy paikoillaan mallattavana, kiilapala puuttuu.
Katto rakennettiin valokatteesta, jotta puuceehen saatiin hieman valoisuutta. Kaikki mahdolliset keinot on käytettävä, jotta tästä hökkelistä voi saada käyttökelpoisen ja edes jollain tapaa viihtyisän. Urakan suuri sankari oli ehdottomasti Virallinen valokuvaaja, joka uhmasi sadekuuroja, öttimöntiäisiä ja välillä myös painovoimaa työstäen puuceetä erittäin vajavaisista materiaaleista ja mielenkiintoisia työkaluja hyödyntäen. Ärräpäät lentelivät, mutta tällä kertaa eivät emännän suusta.

Katto paikoillaan. Vinossa, kuten koko rakennuskin.
Sisänäkymä projektin ensimmäisen vaiheen jälkeen.

Paskamainen projekti jatkuu seuraavaksi katon kiinnityksen varmistamisella, sillä viikonloppuna aika suorastaan loppui kesken. Muutamia seinälautoja pitää vaihtaa ja taakse rakentaa uusi luukku. Sisätiloihin on tarkoitus lyödä hieman uutta lautaa seinien ilmettä siistimään ja viimeisenä projektin kruunaa runsas maali ja sisustuselementit, joiden myötä puuceestä toivottavasti lopulta tulee inhimillinen.

Lauantaina muuten pahimpien sadekuurojen aikaan keittiön kaappeihin lisättiin vetimet ja kamarin seiniä maalattiin. Seinämaali vaan loppui kesken.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti