keskiviikko 3. elokuuta 2016

Raakapontti, alushuopa, palahuopa

Kattoremontti on edennyt vauhdilla. Apuna remppatyömaalla oli yhtenä viikonloppuna Virallinen valokuvaaja, joka erikoistui tällä kertaa myös lukkosepän hommiin. Jos Abloy-lukon kieleke jää jumiin lukkopesän sisään, voi tilanteen pelastaa ruuvilla ja pikaliimalla. Tarkemmat ohjeet saa pyydettäessä ;)

Isäntä kävi jo pari viikkoa sitten kiinnittämässä kattotuolien alareunat, mallaamassa tulevia räystäslautoja ja aloitti samalla raakapontin kiinnityksen. Raakapontti tilattiin Byggmaxista kotiinkuljetuksella ja noin puolivälissä kattoremppaa voi sanoa, että lautojen laatu on ollut erinomaista. Ei vinoja, vääriä, lohjenneita eikä muitakaan huonoja. Ainoastaan muutaman laudan päässä ollut pientä tummumista.

Kattotuolit kiinnitettynä paikoilleen, välissä näkyy vielä vanhat kattotuolit. Räystäslaudat malleina.

Raakapontin kiinnitys on käynyt nopean näppärästi muutaman remonttikäsiparin voimin. Yksi kiinnittää lautoja katolla ja toinen nostelee niitä sinne samaa tahtia. Jopa pelätyt piipunympärykset menivät todella kätevästi. Myös päistään pontatut raakapontit ovat todella taloudellisia, sillä hukkapaloja ei juurikaan tule. Tällä katon puoliskolla on tainnut tulla muutama metrin hukkapalapätkä, jotka nekin johtuivat piipuista.


Raakapontit hohkaavat uutuuttaan.

Raakapontit noin 35 m2:n alueelle asennettiin viikonlopun aikana.

Samaan aikaan kun uutta aluskatetta lyötiin kiinni katolla, oli pihalle viritetty maalauspiste, jolla ahkeroi erityisesti Virallinen valokuvaaja. Räystäslaudat käsiteltiin ensin Tikkurilan pohjusteella ja seuraavana päivänä maalattiin Tikkurilan Teho öljymaalilla. Räystäsmaalaus jatkui vielä seuraavana viikonloppuna. Yhteensä 10 kappaletta noin 4,5 metrin lautoja käsiteltiin pohjusteella ja maalattiin kertaalleen öljymaalilla. Lisäksi toisen puolen räystäslaudat maalattiin vielä toiseen kertaan paikoilleen asennettuna, toinen puoli odottaa vielä vuoroaan. Lautojen käsittelyyn meni pohjustetta ja maalia molempia 2,7 litraa.

Räystäät maalauspisteellä
Alushuopaa asennetaan

Räystäslaudat, tippalistat, räystäskaistat ja ensimmäiset palahuovat paikoillaan

Kesäinen sade kruunasi päivän
Alushuovan kiinnityksessä ei esiintynyt pieniä kupruja suurempia haasteita. Alushuopa hakattiin ohjeiden mukaisesti kiinni huopanauhoilla ja sen jälkeen alkoikin tippalistojen, räystäskaistojen ja räystäslautojen kiinnitys. Palahuopien kiinnittäminen katon yläosaan vaatii jo hieman enemmän tekijältään kun hommaa ei voi jatkaa enää tikapuilta käsin. Ensi viikonlopun murhe. Projekti jatkukoon.

Loppuun kuva lukkosepän hommiin perehtyneestä remppaorjasta ja haasteellisesta ovesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti