sunnuntai 25. elokuuta 2019

Loviisan wanhat talot 2019

Kävin ensimmäistä kertaa Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa. Ennakko-odotuksissa oli ehkä valkoista sisustusta, live, love, laugh -sisustusesineitä, vanhoja ikkunanpokia valokuvakehyksinä ja persoonallisia yksityiskohtia. Voi pojat, persoonallisia yksityiskohtia kyllä oli, mutta en tainnut törmätä kuin yhteen valkoiseen sisustukseen. Kävimme tutustumassa vain osaan taloista, eli kirjoitukseni ei nyt kata millään tapaa koko tapahtumaa.

Loviisassa avoimia taloja oli yhteensä 31 - ja mekin näimme taloja aivan laidasta laitaan. Jotkut täysin remontin alkuvaiheessa, toiset jo vuosia sitten asutuiksi remontoituja. Kuviakaan en ihan kaikista kohteista ottanut, mutta tässä muutamia fiiliskuvia päivän ajalta.


Loviisan kaikilla kaduilla oli kirppispöytiä
Osa kohteista oli varsinkin iltapäivällä niin ruuhkaisia, että taloihin tutustuminen ei ollut millään tapaa mukavaa. Ahtaasti jonottaminen muistutti Asuntomessujen jonoja (toki Asuntomessuilla talot ovat keskimäärin vähintään 150 m2 suurempia kuin Loviisan Wanhat talot). Ehdoton vinkki on kiertää myös keskustasta kauempana olevia kohteita ja lähteä liikkeeseen heti tapahtuman alkuun.

Villa Degerbyn hormiston erikoisuutta oli korostettu kynttilöin

Villa Degerbyn muhkea ulkokukkakokoelma

Vanhan Viinatornin ateljeehuone

(Muistaakseni) Kuninkaanlammen hempeä makuuhuone


Vackerbackan persoonallinen makuuhuone

Vackerbackan olohuone

Auringon puolella -talon ihanan värikäs uuni

Everstin linna oli yksi täysin remontin keskellä oleva talo ja ainoa, josta tajusin napata edes yhden kuvan

Villa Lilla Gulan makkarissa oli räyheä tapetti

Villa Lilla Gulanin makkarin raakalautaseinä miellytti omaa silmää

(Muistaakseni) Kyrkanin maanläheistä värimaailmaa
Olin positiivisesti yllättynyt kaikista näkemistäni väreistä ja useista aivan upeista puutarhoista, joissa olisin voinut viettää koko iltapäivän. Sen sijaan sisäinen Marie Kondo heräsi minussa monessa kohteessa ja meinasin saada lähes paniikkikohtauksen tiettyjen kohteiden tavaramäärästä. Muutama kohde oli lattiasta kattoon täynnä tavaraa ja koin olevani himohamstraajat-ohjelmassa. Näistä kohteista ei sen enempää, mieluummin mainitsen niitä omia suosikkejani.

Niistä kohteista, joissa itse vierailin, oli Kuninkaanlampi minun suosikkini. Sisustus oli kauniin yhtenäinen (vaikka ei edes minun tyyliseni!) ja puutarha jotain aivan uskomatonta. Pihalla oli varmasti kaikki maailman kukat, pensaat ja puut.

Villa Aaltonen oli hauskan värikäs rakennus, jonka sisätiloissa en kiinnittänyt mihinkään erityisesti huomiota, mutta terassi - wow. Upea, tilava terassi, jossa liehuivat valkoiset verhot. Ja näköala kauniiseen puutarhaan sekä merelle. Aivan upeaa!

Villa Aaltosen terassimaisema
En tiedä ovatko samat kohteet aina auki vuodesta toiseen vai onko kohteissa paljon vaihtelua. Tänä vuonna vielä Everstin linna oli täysin työmaakohde, mutta tapahtumalehden mukaan siellä on tarkoitus asua loppukesästä 2020. Mahtaakohan kohdetta päästä katsomaan valmiina ja sisustettuna?

Ihana kasvihuonetyylinen rakennelma. Inspiraatiokuvia olisi pitänyt ottaa enemmänkin!


Tapahtuma on ihana ja oikein hävettää, etten ole aikaisemmin käynyt siellä. Ehkäpä mekin pidämme joskus Hämeenkoskella oman avoimien ovien tapahtumamme :D





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti