maanantai 6. elokuuta 2018

Valmista tuli, osa 1 - päätyseinä

Elokuu on jo alkanut ja hurjat helteet vaihtuivat yllättäen tuulisen viileään säähän. Helteistä nautittiin Linnakallion tuvalla tänä kesänä erityisen paljon, vieraitakin oli tavallista enemmän. Tuvan vetovoimaa lisäsi kuusi kuukautta täyttänyt Naperomme, jota sukulaiset tulivat mielellään katsomaan. Samalla saimme nauttia ylimääräisten käsiparien tuomasta luksuksesta, joka mahdollisti hurjan määrän remonttia tänäkin kesänä.

Päätyseinä jäi kengityksen ja ikkunan kunnostuksen jäljiltä keskeneräiseksi. Tänä kesänä useat apukädet kuitenkin mahdollistivat myös sen valmistumisen. Ikkunankarmit saivat lisäkerroksen Ottossonin pellavaöljymaalia (sävy: kittvit) ja ikkunan päällä oleva lauta päällystettiin pellillä. Koska pelti nousee osittain seinää vasten ja jää rimojen taakse, piti puolet pellistä maalata punaiseksi. Onneksi varastossa oli jäljellä vielä saunamökin punaista maalia (vaikkakin huonokuntoista), sillä normaali punamultamaali ei olisi tietenkään peltiin tarttunut.

Pellin maalaus ja oikean puolen valkoisten päätylautojen vaihto kesken

Seinän ulkovuorilaudotus on nyt myös kokonaan uusittu ja kaikki laudat sekä rimat ovat samankokoisia ja punamultamaalilla maalattuja. Oikean puoleisen päädyn valkoisia lautoja vaihdettiin ja lisäksi Svärfarin ansiosta alareunan hapero puinen tippalista vaihdettiin. Tilalle tuli uusi tippalista puusta sekä pelti.

Oh wait, tuliko valmista sittenkään?

Kuten kaikki tuvan projektit, myös tämä sai oman jatko-osansa. Seinustan kivet piti asetella vain nätisti takaisin ja poistaa kengistyksen jäljiltä kivien väliin pudonneet moskat. Isäntä kuitenkaan ei hyväksynyt näin ylimalkaista suunnitelmaa ja niin alkoi hikinen homma kuokan ja lapion kanssa. Nyt on kallistukset kunnossa, vatupassia käytetty ja taas uusi projekti käynnissä. Kivet palaavat kyllä paikoilleen, mutta kuulemma tähän on tulossa joku nurmikon ja kivet/mahdollisen sepelin erottava ratkaisu. Tiedä häntä, ideat ovat vielä osittain salaisia. Mutta jatkoprojektista huolimatta julistan päätyseinän valmiiksi!

Kunhan kivet saadaan paikoilleen, laitan ennen ja jälkeen kuvat aivan lähtötilanteesta ja lopputuloksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti