torstai 14. heinäkuuta 2022

Purkuhommia osa 6

Kuten jo aikaisemmin varoitin - tänä kesänä ei muita päivityksiä taidakaan tulla kuin purkuun liittyviä. Tilanne näytti kuta kuinkin tältä (ensimmäinen kuva) kun vieraaksi saapuivat vanhempani. Isäni oli jo aikaisemmin halunnut tulla mukaan talkooavuksi ja nyt siihen oli mahdollisuus. Hän oli kyllä mahdottoman innokas purkamaan, eikä meinannut malttaa edes pitää taukoja.


Saunan katto oli pakko romahduttaa sisään ja purkaa sitä kauttaKun autotalli oli suunnilleen purettu puuosista, oli vuorossa viimeisen osion eli pukuhuoneen ja saunan puuosien (ml. katto) purku. Työleiriapulaisen kanssa keskityttiin puuosien purkuun ja lajitteluun. Iso kiitos purkuavusta!


Vihdoin KAIKKI puumateriaali oli purettu ja lajiteltu pois kuljetettavaksi. Jotta työmaalle saatiin lisää tilaa, vietiin vieraiden lähdettyä kuormia pois, kunnes kaikki puu oli poissa. Käytiin myös yksi keikka heittämässä sekajätettä sorttiasemalle ja harmittelin jälleen kerran laskua - kuutio sekajätettä maksaa 30 €. Kotipuolen lajitteluasemalla se maksaa vain 10 €. Meillä on kaikki jäte lajiteltu todella tarkkaan, joten sekajätettä tuli minimaalisen vähän. Suurin osa oli tällä kertaa lasivillaa ja sekalaisia sattumia - sekä yläkerrassa olleet muovimatot.Jäljellä työmaalla on enää vain tiiltä ja laastia. Ja sitähän riittää. Onneksi tiilille on löytynyt useita uusiokäyttäjiä, joten ne jatkavat elämäänsä muissa käyttötarkoituksissa tämän jälkeen, mm. kasvihuoneen lattiana, kukkapenkin reunuksina sekä lukuisissa muissa kohteissa. Tiilien kantoapuna tässä vaiheessa purkutyötä oli appiukko, joka oli yksi tärkeä käsipari lisää tässä joksenkin raskaassa hommassa!

Tiiliä kasattu lähtövalmiiksi mahdollisimman lähelle tietä

Ensimmäinen iso kuorma lähtenyt ja työmaa näyttää (hetkellisesti) lähes tyhjältä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti